Familiebedrijf ben empathisch tijdens Corona

Familiebedrijf Empathie Corona Continuity Vader en zoon zonsondergang

Wat een bijzondere tijd maken we mee. Winkels zijn dicht, kinderen zijn thuis, beurzen gaan hard naar beneden, en overal worden scenario’s besproken met als doel om de feitelijke onzekerheid en onvoorspelbaarheid beheersbaar te houden. Uiteraard ook binnen het familiebedrijf. Het gaat hier allereerst om een gezondheidscrisis. Op de korte termijn is het beheersbaar houden van Corona de prioriteit. Mijn medeleven gaat dan ook uit naar de mensen die geraakt zijn door Corona en hun familieleden.

Maar wat zijn de gevolgen voor de economie? Maar liefst 49% van de werkgelegenheid in Nederland is afkomstig van familiebedrijven. Ook daar leven bij directies vele vragen: hoe lang gaat deze Coronacrisis duren, wat betekent dit op korte en lange termijn en een heel belangrijke vraag wat betekent dit voor mijn personeel?

Familiebedrijf en personeel

In deze tijden moet ik altijd aan mijn vader denken die tijdens de crisis in de jaren 80 als derde generatie bouwondernemer in Brabant ook onder hoge druk stond. Het staat me nog helder voor de geest dat hij in deze periode een aanbesteding had verloren met als consequentie dat hij personeelsleden tijdelijk moest laten gaan. Dit waren moeilijke en gedwongen keuzes. Je zag dat hij daar onder gebukt ging: “Het gaat niet alleen om de personeelsleden, maar ook om hun gezinnen.”

Maar bovenal was hij ook een optimist want deze periode gaat voorbij en je eigen houding heeft veel invloed op hoe je hier doorheen komt. In Brabant zingen ze niet voor niets: niet kniezen – niet zeuren. Een gedachte die ook leidend is in het recent gepubliceerde boek van Kees van Lede en Joris Luyendijk: Pessimisme is voor losers.

Familiebedrijf Empathie Corona Continuity arm om schouder

Empathie

Veel is er geschreven en gesproken over leiderschap binnen ondernemingen. Deze Coronatijd vraagt om stevige beslissingen te nemen op basis van onvolledige informatie, en dat is heel erg lastig. Daarbij komt dat personeelsleden van familiebedrijven zich zorgen maken over onder meer het behoud van hun baan.

Naar mijn mening is juist in deze periode empathie van een leider binnen familiebedrijven essentieel. Verplaats jezelf in de gedachten van je personeelsleden, leg uit waarom je bepaalde keuzes maakt en maak de zorgen van personeelsleden bespreekbaar.

Is dit makkelijk? Zeker niet, communiceren is in deze tijd echt een werkwoord en de komende tijd ook sterk digitaal. Maar het kan, ik ben ervan overtuigd dat een meer empathische houding en een daaraan gekoppeld gedrag zal helpen om sterker door deze Corona periode te komen. Uiteindelijk gaat het om mensen.

Generaties

Mensen stellen aan mij ook wel eens de vraag: maak jij je geen zorgen nu je net je eigen bedrijf hebt gestart? Natuurlijk ga ik niet zorgeloos door het leven maar ik houd vast aan mijn mantra van: niet kniezen – niet zeuren. Daarbij krijg ik veel energie van allerlei prachtige initiatieven om me heen, mensen willen elkaar heel graag helpen. Empathie komt juist nu heel concreet tot uiting. De tijd van ‘de dikke ikke’ is voorbij.

Kijk naar de lange termijn, uiteindelijk is er altijd perspectief. Familiebedrijven denken in generaties! Vanuit deze gedachte ga ik nu snel mijn zoontje helpen want deze dagen ben ik, net als veel ouders, ook deeltijd docent.

Zet ‘m op!

Deel dit artikel: